Imofossen under oss.Målet for vår elvebåtsafari til Imofossen fra Saraelv Villmarkssenter. Imofossen i Reisa Nasjonalpark, Nordreisa, Troms. Reisadalen. Imojuvet. Foss. Juv. Fossejuv. Vann. Elv. Elva Reisaelva.

Elvebåtsafari med fottur inn til Imofossen – vakkert og dramatisk

Gled deg til vakre fosser og fantastisk utsikt. På denne turen er det lagt inn en flott fottur som bringer oss høyt opp over elvelandskapet. Målet er å skue Imofossen – under oss  – der den skjærer buldrende gjennom fjellet i et skarpt og dypt juv.

PRIS FOR ELVEBÅTSAFARI TIL IMOFOSSEN: Voksen: kr. 3000,- Barn 7-12 år: kr. 1500,-. Alle priser er per person og inklusive båtfører. Evt. guiding på fotturen fra elvebåten til Imo-fossen kr. 1500.- kommer i tillegg. Minst 2 gjester pr. båt. Minste pris kr. 8000.- 

Vi starter ved Saraelv. Herfra reiser vi oppover elva og passerer grensa til Reisa Nasjonalpark ved Seima. I løpet av 1,5 – 2 timer reiser vi gjennom et arktisk elvelandskap der dyr og mennesker har levd av det naturen har bydd på gjennom tusener av år. I løpet av vår elvebåttur og fottur opp mot Imofossen vil synsinntrykkene bli mange og  mektige, ja for mange,  uforglemmelige.

Vi passerer den imponerende Mollis-fossen – og tar selvsagt tid til en stopp for å gå inntil fossen før vår elvebåtsafari går videre til Jervestilla, Naustneset eller Nedre-foss, avhengig av vannstanden i elva.

Den lange, smale båten manøvreres trygt og sikkert av en av våre meget dyktige elvebåtfører/guid. Det er fantastisk å kunne sitte trygt og bekvemt og bare suge inn det intense livet i naturen, fargene, lydene og  bevegelsene. Bekker og fossefall bryter nedover stupbratte fjell og lier før de forener seg med Reisaelva, noen ganger beskjedent sildrende, andre ganger buldrende og voldsomt. Turen mot Imofossen er elvebåtsafari på sitt beste.

Turen fortsetter som en guidet fottur langs elva gjennom variert og vakkert terreng, og vi hilser på ”fosse-kjerringa”. Ved Nedre-foss er det gode muligheter for å se vill-laks i elva. Litt senere, ved passering av Ava-elven, ser vi Øvre-fossen i Reisaelva fremfor oss. Lengre oppe, ved Imofossen, er stoppe-plassen for laksens vandring. Da har den svømt ca 90 km fra kysten for å komme hit – og lengere kommer den ikke.

Vannfallet i den vakre Imofossen er imponerende når vi en halvtime senere er nære på. To elver styrter utfor loddrette granittvegger og møtes i et trangt elvegjel med tallrike jettegryter. Vi kan stå på kanten av det hundre meter dype juvet og stirrer ned på vannmassene som kastes utfor den buldrende fossen. Ta en titt på det her – Imofossen – buldrende i et stort juv.  Youtube.com. (Kommer opp i eget vindu.)

Bålkos i flott natur. Tilbake ved Imofossens nedløp serveres et enkelt måltid på de turene som har med guide. Selvfølgelig blir vår egen Bålkaffe fra vårt lokale kaffebrenneri @kaffekiin servert på denne turen.

Uten guide, anbefaler vi medbrakt mat og kaffe, som nå kan nytes i de flotte omgivelsene. Deretter går vi tilbake til båten og må bare innse at vår elvebåtsafari til Imofossen nærmer seg slutten. Båtturen tilbake tar ca. 1 time.

Sikkerhet og utstyr for vår elvebåtsafari til Imofossen

Før vi går om bord, gjennomgår vi sikkerhetsinstruksen. Vi anbefaler vindtette klær i elvebåten. For de som ønsker det, kan vi tilby lån av regn-poncho.  I tillegg sørger vi for at du får en flytevest og en stol du kan sitte på i båten. Foto- eller filmutstyr er også fint å ha med seg.

Passer for alle som liker fotturer i skog og fjell

Vår elvebåtsafari til Imofossen passer for alle som liker å gå på tur, unge som eldre. Fotturen tar i seg selv rundt 4 timer frem og tilbake, avhengig av fysisk form.  Båtturen opp og ned i elva tar ca. 3 timer. Total tid for turen, både elvebåtsafarien og vandringen, er ca. 7 timer.

PRIS FOR ELVEBÅTSAFARI TIL IMOFOSSEN: Voksen: kr. 3000,- Barn 7-12 år: kr. 1500,-. Alle priser er per person og inklusive båtfører. Evt. guiding på fotturen fra elva til Imofossen kr. 1500.- kommer i tillegg. Minst 2 gjester pr. båt. Minstepris kr. 8000.- 1-2 gjester

Start typing and press Enter to search