Elvebåttur til Mollisfossen. Saraelv Villmarkssenter

Elvebåttur til Mollisfossen

Visste du at Mollisfossen er et av Europas største vannfall? 269 meter høy med et 140 meter fritt fall før vannmassene dundrer i bakken.  Gå gjerne inn under fossen.  6 tonn tett på i fritt fall hvert sekund pleier å gjøre inntrykk.

PRIS FOR ELVEBÅTTUR TIL MOLLISFOSSEN: Minimumspris 3 personer per tur/båt. Voksen: kr. 1500,-.  inkl. bålkaffe. Barn 7-12 år: kr 700,-. Barn 0-7 år: gratis. Lunsjpakke: kr 250,-. TIDSPUNKTER FOR DENNE TUREN: 09:00 -12:30,  13:00 – 16:30.  17 :00- 20:30. Det er fullt mulig å avtale andre kl.slett. SESONGEN varer gjerne fra midten av mai og ut september. Ved 1-2 gjester er minste pris kr. 4500.-

Vi starter vår elvebåttur til Mollisfossen ved Saraelv. Herfra reiser vi oppover elva og passerer grensen til Reisa Nasjonalpark ved Sieimma.  Elvelandskapet er spennende og frodig.

Den lange, smale båten manøvreres trygt og sikkert av en av våre meget dyktige elvebåtfører/guide. Det er fantastisk å kunne sitte trygt og bekvemt og bare suge inn det intense livet i naturen, fargene, lydene og  bevegelsene. Bekker og fossefall bryter nedover stupbratte fjell og lier før de forener seg med Reisaelva, noen ganger beskjedent sildrende, andre ganger buldrende og voldsomt.

Ærverdige Reisakongen hilser majestetisk fra sin faste plass ved Reisaelvas bredde. Gjennom hundreder av år har kjempefurua stått her, staut og urokkelig i elvelandskapet. Vi kan  jo bare ane hva den kunne ha å fortelle om livet på elva gjennom tidene.

Ørn eller våk, eller kanskje elg eller annet vilt langs bredden eller i liene, kan vi gjerne komme til å se om vi er litt heldige. Ved Alttari (alteret) oppdager vi i alle fall et ”ansikt” i fjellet – og ei altertavle.

Mollisfossen, vakker og overveldende. Vel fremme ved Mollisfossen koker vi kaffe på bål. Og mens kaffen koker tar vi en tur nærmere fossen. Mollis er både vakker og dramatisk. Den enorme energien driver vannspruten utover landskapet med et brøl – som fra en kjempekværn. Derav navnet, Mollešgorži på samisk -eller Mollisjoki på finsk.

Spe gjerne på med en «nær-fossen-opplevelse» som det virkelig er verdt å skrive hjem om. Prøv å gå innunder fossefallet!  Der inne, med 6 000 kilo vann dundrende i bakken foran deg hvert sekund, lærer du kanskje noe nytt om naturkrefter.

Tilbake ved bålet serveres Saraelv sin egen bålkaffe.

Vårt lokale kaffebrenneri @kaffekiin. har i samarbeid med oss valgt ferske bønner fra Peru til vår bålkaffe. Nyt en intens kaffeopplevelse i den arktiske berusende sommeren. Vi har også kaffen for salg om du ønsker fersk, nykvernet bålkaffe til din neste naturopplevelse.

Lunsjpakke kan bestilles minimum 24 timer før turen starter. Ved bålet kan dere nyte medbrakt matpakke  eller grille -/pølser etc. på bålet.  Gode historier hører også med i den fine stemningen rundt bålet.

Utstyr og sikkerhet for elvebåttur til Mollisfossen

Før vi går om bord gjennomgår vi sikkerhetsinstruksen. Vi anbefaler vindtette klær i elvebåten. For de som ønsker det, kan vi tilby lån av regnpuncho.  I tillegg sørger vi for at du får en flytevest og en stol du kan sitte på i båten. Foto- eller filmutstyr er også fint å ha med seg.

Passer for alle

En elvebåttur til Mollisfossen passer for folk i alle aldre. Det er ingen anstrengende fottur eller andre fysisk krevende utfordringer. Turen tar totalt 3 – 3,5 time.

TIDSPUNKTER FOR DENNE TUREN:

09:00 -12:30             13:00 – 16:30             17 :00- 20:30

Andre tidspunk kan avtales. SESONGEN varer gjerne fra midten av mai og ut september.

Priser:

Minstepris 1-2 personer k. 4500.-

Voksen pr. person    kr. 1500,-  inkl. bålkaffe.
Barn 7-12 år               kr 700,-
Barn 0-7 år                 gratis.
Lunsjpakke                 kr 250,-

Start typing and press Enter to search